verzorg je huid van binnenuit

Verzorg je huid van binnenuit & vertroetel die mitochondriën van je.

Je mitochondriën, de sleutel naar een mooie huid en meer energie en een leven vol zelfvertrouwen.

Mito…wat? Verzorg je huid van binnenuit. Iedere cel in je lichaam bevat mitochondriën, onder invloed van verschillende vitamines, mineralen en enzymen zetten deze minuscule boontjes bepaalde voedingsmolecule en zuurstof om in energie. Ze zijn dus werkelijk je energiecentrales. Het is dus maar goed dat je zoveel mitochondriën hebt, want je lichaam heeft niet alleen energie nodig om je zingend uit bed te laten springen, je efficiënt door je stressvolle dag te loodsen maar ook nog eens de ganse nacht je huid van al haar celschade te verdoen.

We zouden het bijna vergeten maar je lichaam is dus de ganse dag bezig om ons energiek te houden, het zorgt voor je spijsvertering, je hartslag, je bloedsomloop, de productie van je hormonen, celademhaling en ja zelfs het herstel van al je beschadigde cellen en de aanmaak van alle nieuwe….

Wat doen ze nu precies die mitochondriën van je:

~ 70% van al de energie geproduceerd door je mitochondriën worden gebruikt om je lichaamsfuncties goed te laten werken, zo’n 30% is dan nog voor je enthousiast, stralend en jeugdig te houden. En nu jij, heb je hem door! Een mooie huid, meer uitstraling… vertroetelen dan maar die mitochondriën van je. 

~ ze kunnen je huidcel nieuw leven inblazen of ze gewoon lekker laten sterven.

~ ze bepalen de energieopname in je huidcel

~ goed functionerende mitochondriën gaan ontstekingen in je huid tegen dit door middel van de productie speciale enzymen die antioxidanten aanmaken. 

Het slechte nieuws! Vanaf je dertigste nemen jouw aantal mitochondriën tot ongeveer de helft af. Dus verzorg je huid van binnenuit en verdubbel zo de energie in al je cellen. En hoe? Toch lekker zo.

| Geef ze volop voeding waar ze zot op zijn!

Geniet van alle kleuren van de regenboog. Eet met de seizoenen mee, veel te vaak eten we steeds dezelfde groenten en fruitsoorten meestal omdat we niet alle smaken kennen of het gewoon “ handiger” is in de keuken. Hoe groot is jouw variatie dat je eet en op je bord serveert?

| Verwelkom polyfenolen, krachtige antioxidanten.

Polyfenolen zijn fytonutriënten die de overlevingskans van planten verhogen maar houden ook onze mitochondriën sterk & gezond. Zo voorkomen ze dat beschadigde cellen zich gaan vermeerderen en spelen een belangrijke rol bij de bescherming tegen huidschade en huidveroudering.

Tip: Hoe dieper de kleur, hoe groter de kans op polyfenolen. denk maar aan rode bessen, druiven, granaatappels, wortels, broccoli,….

| Hoe meer spieren des te meer mitochondriën

Door beweging en sport  krijgt je ganse lichaam meer energie, je bouwt niet alleen je spiermassa op maar vermenigvuldigd zo ook het aantal mitochondriën in je lichaam en huid. 

| verzorg je huid van binnenuit met actieve antioxidantrijke en gezonde ingrediënten.

Geef je huid dagdagelijks de uitstraling die ze verdient, help ze zichzelf sterker maken en volop energie te geven. Reinig, bescherm, hydrateer en verzorg je huid met geconcentreerde vitaminen uit organische grondstoffen, natuurlijke oliën zoals macadamia olie, Jojoba olie, fermenten uit granaatappel, hyaluronzuur,… Vermijd zoveel mogelijk toxines, bepaalde soorten alcohol en sulfaten. Ik beloof je huid gaat je dankbaar zijn.

ps. Wil je graag meer informatie, Weet je niet goed waar te beginnen of wil je stap voor stap je huid meer energie geven, ik ben hier om je te helpen bij al je vragen en opmerkingen.

Veel liefs elke