Bestrijd je rimpels en verzwakte contouren nu op dezelfde manier?
Check up gelaatscontouren
De tijd staat niet stil, maar wat doen we aan de sporen die ze achterlaat op onze huid. Fijne lijnen, rimpels, uitgezakte gelaatstrekken en een minder scherp ovaal. Bestrijd je rimpels en een verzwakte contouren nu op dezelfde manier? Niet echt.
Ouder worden is echt niet slecht. We zijn mooi op elke leeftijd. Maar, we zijn wel het mooist als we gezond zijn. Dit betekent dat al je lichaamscellen gezond zijn. Om dit te bereiken moeten we ons lichaam en onze huid optimaal en van binnenuit stimuleren met de juiste voedingsbronnen. Rimpels rondom de ogen, voorhoofd en zelfs de hals worden als positief ervaren doordat het evenwicht van je gezicht intact blijft. Bij verslapping en de daarbij horende hardere trekken ondermijnen we al snel het gevoel van eigenwaarde. Maar om de werking van onze huid te kennen moeten we begrijpen waar huidveroudering vandaan komt. En dat is een mooi staaltje biologie.
Ons DNA, de basis van alle genetica.
Het maakt jou uniek en is je “blueprint”. Alle cellen in je lichaam hebben hetzelfde DNA, maar toch een andere functie omdat in iedere cel andere genen actief zijn. Het verouderingsproces wordt voor 60% beïnvloed door genetica (je genen), maar voor 40% door de omgeving. Deze omgevingsinvloeden, je levensstijl en je voeding kunnen je DNA dus veranderen. “Neem nu even de honingbij, honderden bijenkolonies, een veelvoud aan werkbijen maar met één koningin. Ze komen uit hetzelfde nest, hebben hetzelfde DNA maar de koningin ziet er niet alleen anders uit, ze heeft ook nog eens een andere levensverwachting.
Alles heeft te maken met epigenetica* en de invloeden van buitenaf. Uit Onderzoek ontdekte we dat dit komt door wat ze te eten krijgen. De bijen die het zogenaamde “Royal Jelly” eten worden koningin en hebben een lange levensduur en zelfs een andere lichaamsbouw. Omgekeerd kan de epigenetica (onze gewoonte, het klimaat, je levensstijl) de expressie belemmeren van genen die verband houden met collageen en proteoglycanen die de huid soepel houden en hydrateren.
Kunnen we nu met de juiste huidverzorgende producten ons DNA beïnvloeden en/of veranderen? Wat denk je zelf?
Huidveroudering betekent dat er op cellulair niveau niet meer goed op prikkels gereageerd wordt. Hierdoor vertraagt de collageenproductie en is de cel vernieuwing niet meer heel actief. Je huid wordt dunner en rimpels ontstaan. Dus, kan je huidverzorgingsproduct corrigeren, beschermen en de huidcellen verbeteren dan kun ook jij de tijd op je huid stilzetten en geef je je huid een gezonde uitstraling. Alvast hier mijn 5 tips voor de juiste aanpak:
- Beschadigde cellen hernieuwen, aminozuren worden gebruikt om het lichaam en de huid te herstellen, ze activeren je huid om op een gezondere manier te reageren en zijn in staat om “slapende” genen weer actief en dus jonger te maken.
- Beter voorkomen dan genezen, je gelaatscontouren zichtbaar weer in model brengen is altijd een hele uitdaging. Preventie is essentieel om overtollige huid te voorkomen.
- Vitamine D, de versterker van ons immuunsysteem. Maar deze helende vitamine kan ook het uiterlijk van je huid genezen en de dermis weer volume geven.
- Kies steeds voor producten rijk aan antioxidanten liefst met nog extra vitamine C. Deze ingrediënten zijn mild voor de meest gevoelige huiden, verminderen roodheden en werken zowel op collageen als elastine. Bovendien zit het boordevol voedingsstoffen waar je cellen dol op zijn.
- Je huid insmeren volstaat niet altijd, Zelfs al zitten je producten boordevol actieve werkstoffen op een bepaald moment kunnen ze niet meer op tegen het gewicht en de druk van de verslapte gelaatsspieren. Jouw handen vormen een onmisbare aanvulling. Om een strakke gelaatsomtrek te behouden, moet je je gezichtsspieren elke dag trainen.
Epigenetica* bestudeert de invloed van de omkeerbare erfelijke verandering die optreden in het gedrag van een cel en het DNA in de celkern.