Een gezonde huid- illuri - blog

Geef je huid de uitstraling die ze verdient!

In 4 stappen naar je energieke en gezonde huid.

Al onze producten werken perfect individueel maar toch ligt mijn overtuiging voor het creëren van een gezonde huid in de combinatie van deze 4 stappen.

Reinigen + toner ~ reinigen en kalmeren

De belangrijkste stap is het dagdagelijks reinigen van jouw huid. Helaas wordt dit vaak onderschat.

Een goed gereinigde huid neemt beter alle werkzame stoffen op aanwezig in een crème of serum. Doe je dit niet kunnen de actieve ingrediënten niet door het “vuile laagje” in jouw huid doordringen. Daarbij is een combinatie met een goed gekozen lotion of toner een echte must! Na het reinigen heeft je huid behoefte aan bestanddelen die het huidoppervlak herstellen. Een goede toner doet precies dit en zorgt ervoor dat je huid er de hele dag jonger, frisser en gladder uitziet. Ongeacht je huidtype.

Exfoliant ~ dode huidcellen verwijderen

Op ieder moment van de dag creëert je huid 10-tallen laagjes dode cellen, hierdoor wordt ze dof, gaat er grauw uitzien en ruw aanvoelen. Naarmate we ouder worden, vertraagt onze celvernieuwing met minstens 50%, waardoor exfoliatie (scrub) zeer belangrijker wordt om je huidveroudering te stoppen en de huid er fris en energiek uit te laten zien.

De juiste exfoliant (scrub) aangepast aan je huidtype en conditie maakt de weg vrij voor het indringen van actieve ingrediënten, geconcentreerde vitaminen en plantaardige stoffen in de huid, wat betekent dat je het meeste effect uit je huidverzorging haalt.

Moisterizer of creme ~ hydrateren en voeden

De juiste moisturizer (creme) is in staat de barrièrefunctie van de huid te herstellen en heb je minder kans op huidproblemen. Denk hierbij aan irritatie van de huid, rosacea of eczeem. Wist je dat actieve ingrediënten in moisturizers een onrustige huid kunnen kalmeren, een doffe huid weer laten stralen en de huid ook nog eens zachter en egaler maken. Gebruik je op regelmatig een moisturizer (inclusief een zonnebrandcrème) gaan onmiddellijk de tekenen van huidveroudering vertragen! Genoeg redenen om op zoek te gaan naar het perfecte op jouw huid aangepaste product. Niet?…

Zonnecreme ~ beschermen

Het grote geheim tegen vroegtijdige huidveroudering en huidproblemen voorkomen? Niets is beter dan een kwaliteitsvolle zonnecrème met de nodige vitamine en anti-oxidanten. Hoe graag we ook in de zon zitten, we willen ook te allen tijde die rimpels en andere tekenen van veroudering voorkomen.

De zon is niet alleen goed voor onze positieve vibes maar Uv-stralen stimuleren ook de aanmaak van vitamine D en versterken het immuunsysteem. Keerzijde van die medaille: UVA-stralen kunnen diep in de huid dringen en daar de bouwstenen van de huid –collageen en elastine– aanvallen. Zelfs al zie je het in het begin niet, UVA-stralen versnellen het huidverouderingsproces en zijn verantwoordelijk voor de verschijning van vroegtijdige rimpels. 

Gebruik elke dag (winter & zomer) een zonnecrème om je huid te beschermen tegen letsels die door de zon veroorzaakt worden. Ze zeggen niet voor niets dat de huid van het gelaat, decolleté en handen onze leeftijd verraden. Kijk maar naar madonna, waarom denk je dat zij handschoentjes draagt?

Xoxo Elke