huidverzorging in de lente

Get ready to say “hello” to your spring routine.

De voorbije maanden ook die winterslaap gehouden? Nu is het perfecte moment om je verzorgingsroutine om te vormen naar iets dat beter werkt voor de warmere seizoenen! Eentje van cleansers zonder Sls, nieuwe zonnebescherming tot moisturizer en antioxidanten, er zijn een aantal dingen die je beter kan veranderen als je ook verlangt naar die gezonde glow op je huid. Maar maak je geen zorgen, we’ve got you covered! Met een klein beetje moeite en de fijnste producten creëer je in een mum van tijd een mooie en gezonde huid!

Net zoals we onze kleding, voeding en routines aanpassen aan de komst van de lente, is je huidverzorging geen uitzondering! Je hoeft je verzorging nu niet radicaal om gooien, maar er zijn wel een paar kleine trucjes die je kunt toepassen om je huid er op haar best uit te laten zien terwijl we van het ene seizoen naar het andere gaan. 

Waarom je je routine in de lente beter verlicht?

Waar je winterverzorging eerder gebaseerd was op het gebruik van zwaardere crèmes om de koude, droge lucht te bestrijden. Is dit nieuwe seizoen eentje waar de zon meer schijnt, de lucht droger is en je huid vetter kan zijn door de hitte, dus pas vanaf nu je dagelijkse routine even aan om het hele seizoen door een prachtige huid te houden. 

Heeft naturlijke cosmetica een meerwaarde voor je huid

Wist je dat er met de start van de lente ook meer allergieën opkomen, zo nies je meer en raak je je gezicht constant aan. Dit, in combinatie met warmere temperaturen, kan leiden tot puistjes. en dat willen we toch even voorkomen?

de belangrijkste redenen om je huidverzorgingsroutine aan te passen.

Weersveranderingen: De vochtigere lucht en warmere temperaturen in de lente kunnen puistjes, pigmentvlekken en andere huidproblemen veroorzaken. Daarom heeft je huid actieve ingrediënten nodig die haar helpen beschermen tegen UV-stralen en andere omgevingsfactoren. 

Je skincare doel: Een andere reden om over te stappen op een routine voor de lente is wanneer je specifieke doelen of problemen hebt die je wilt aanpakken. bv. pigmentvlekken voorkomen, zonneschade aanpakken, huidveroudering tegenwerken of gewoon die sun-kissed glow creëren. Wat je doelen ook zijn, je kan je huidverzorgingsroutine daarop afstemmen.

de komende maanden lenteproof door het leven te gaan.
Geef jezelf een vitamine-boost

Het begin van de lente is een goed moment om je lichaam te cleansen of detoxen. Maar gooi het is over een heel andere boeg en verdiep je eens in een gezondere eetstijl, een paar voedzame maaltijden in de week kunnen ook al wonderen doen! Neem een lekker stuk fruit, stoom wat groentjes of gooi wat noten en zaden in je havermout en je zal zien dat je beter in je vel én hoofd zit. En dat met een simpele vitamine-boost!

Exfolieer als je dat nog niet deed.

Als je tijdens de winter even was vergeten te scrubben/peelen, is het nu tijd om daarmee te beginnen. Door dode huidcellen te verwijderen, kan je huid beter vocht opnemen en krijg je een gezonde gloed. Zorg ervoor dat je een zachte scrub gebruikt die je huid niet irriteert!  Ontdek hier mijn favorieten uit onze shop?

Ga voor lichte texturen.

Nu het warmer wordt, heeft je huid minder voeding nodig. Rijkere crèmes en oliën kunnen je poriën verstoppen en leiden tot puistjes vooral als je een vette of acne-gevoelige huid hebt, dus ruil ze in voor lichtere moisturizers, serums en lotions voor die gezonde glow.

NUORI Mineral Defence Sunscreen and Sun Repair Serum square 4
Schrijf je gedachten neer.

Om in te spelen op een opgeruimd huis, is het heel fijn om ‘s ochtends of ‘s avonds je tijd te nemen om je gedachten neer te pennen. Op die manier ruim je je hoofd op en maak je ruimte vrij voor nieuwe indrukken, inspiratie of andere nieuwe ideeën. Lang leve de brain dump!

Voeg een gezichtsmasker toe om de huid te hydrateren.

Een goede manier om je drogere huid als gevolg van de winter tegen te gaan is om een overnight gezichtsmasker toe te voegen aan je wekelijkse verzorgingsroutine. Kies voor eentje zoals ons Supreme moisture mask met ingrediënten zoals hyaluronzuur, sheaboter en vitamine B3 om vocht in te sluiten en je huid bij ieder gebruik te herstellen.

Blijf uit de buurt van zware make-up producten! En maak je make-up kwasten schoon.

Warmer weer en zware make-up verstoppen je poriën. Kies daarom voor lichtere producten met zonbescherming, zoals een bb cream. ooh en vergeet even je kwasten niet, Met het nieuwe seizoen moet je ze zeker een keertje cleanen om bacteriën kwijt te raken en de lente met een schone lei beginnen.

illuri ontspanning stressvrij
Doe aan mindfulness of meditatie

Onderschat de kracht van mindfulness niet! Nu het mooi weer wordt, is het veel makkelijker om dat eerste meditatiemomentje in te plannen. Al neem je vijf minuten de tijd om even tot rust te komen, het helpt je om weer in het nu te keren en rust te vinden in jezelf.

Bonus: mindfulness kan je werkelijk overal doen. In je tuin of op je terras, tijdens je koffiemoment in de ochtend en ja, ook aan je bureau tijdens het werk. Try it out!

Blijf uit de buurt van zware make-up producten! En maak je make-up kwasten schoon.

Warmer weer en zware make-up verstoppen je poriën. Kies daarom voor lichtere producten met zonbescherming, zoals een bb cream. ooh en vergeet even je kwasten niet, Met het nieuwe seizoen moet je ze zeker een keertje cleanen om bacteriën kwijt te raken en de lente met een schone lei beginnen.

Sla de zonnebrandcrème niet over

Dit is een must voor alle huidtypes! Het is niet omdat de zon minder sterk is dat je de SPF kunt overslaan. Blootstelling aan de zon kan in de lente- en zomermaanden zelfs net zo schadelijk zijn. Zorg ervoor dat je elke dag zonnebrandcrème gebruikt, zelfs als je niet van plan bent veel tijd buiten door te brengen. 

Bezoek onze webshop voor de fijnste natuurlijke huidverzorgingsroutines voor deze lente en volg ons op sociale media als je geïnspireerd wil worden met leuke tips, weetjes of gewoon je dagelijks momentje van rust wil in deze crazy world.